زنان-فرهنگی-اجتماعی

با هدف مطرح ساختن نام زنان ایران-استان هرمزگان-شهربندرکنگ ومعرفی فرهنگ-آداب و رسوم مردم بندرکنگ

زنان-فرهنگی-اجتماعی

با هدف مطرح ساختن نام زنان ایران-استان هرمزگان-شهربندرکنگ ومعرفی فرهنگ-آداب و رسوم مردم بندرکنگ

انتشار کتاب شعرمعاصر زن هرمزگان

 شعرمعاصر زن هرمزگان/گردآوری : موسا بندری/طرح روی جلد : امیر شفیعی/تیراژ : ۱۲۰۰ نسخه / قیمت: ۱۲۰۰ تومان

گفتم زن که آدم نمی شود

اخم هایش تو هم رفت

گفتم ناراحتی ندارد زن فوقش حوا است

اگرچه زن و مرد انسانند

درمقدمه این اثر می خوانیم:

((حضور قابل اعتنای شاعران زن-دختر چه به لحاظ کمی و چه به لحاظ کیفی{در یکی از نشریات محلی ماهنامه ضمیمه فرهنگی ادبی به نام (داماهی)} حتی برای اهالی شعر این خطه هم غافلگیر کننده بود.........مجموعه های گوناگونی از شعر آقایان چاپ گردیده است اما همواره خانم ها در محاق مانده اند.اولین شاعره شعر معاصر که جدی هم کار می کرده است یعنی خانم مهناز رحیمی زاده با شاعران خوب روزگار خود مثل زنده یادها حسن کرمی و ابراهیم منصفی ارتباط داشتند و حتی شوهر ایشان از شاعران هم نسل وی یا نسل اول هرمزگان بوده اند اما کم تر معرفی شده اند یا با اغماضی می توان گفت اصلا معرفی نشده اند.......هزینه این مجموعه را ((کمیته امور بانوان استان هرمزگان))متقبل شده اند.))                          

                موسی بندری ۲۱/۱۱/۸۴ بندرعباس

در این کتاب اشعار ۳۱ بانوی شاعر استان به چاپ رسیده است.علاقمندان ساکن شهرهای بندرکنگ و بندرلنگه برای تهیه کتاب مذکور می توانند به کتابفروشی افق علم واقع در خیابان امام خمینی شهر بندرکنگ مراجعه نمایند.

حکایت تلخ محرومیت از آب شیرین

مشکل عدم برخورداری مردم بندرلنگه و بندرکنگ از آب شیرین که آن را مایه حیات می نامند ،حدیث و نقل مجالس سیاسی-اقتصادی و اجتماعی بسیاری خصوصا در سالهای اخیر بوده است.طرح محرم و راه اندازی آب شیرین کن ها هم نتوانسته اند این محرومیت را بزدایند.تاثیرات منفی این محرومیت در تمامی ابعاد و جنبه ها قابل بررسی است اما مدتها تاثیر سوء آن بر زندگی خانم های خانه ذهنم را مشغول نموده است.....  

هرخانواده(بطور مثال در یکی از محلات بندرکنگ) روزهای شنبه-دوشنبه و پنج شنبه هرهفته بطور محدود از ساعت یک الی پنج بعدازظهر می توانند از آب بهره مند گردند.شرح حال مربوط است به خانواده هایی که مرفه نبوده بلکه طبقه متوسط یا ضعیف شهر محسوب می شوند،چرا که امکان ساخت آب انبار زیر زمینی یا حوض آب(مخزن آب)با ظرفیت هرچند پایین را ندارند و چه بسیاری از زوج های جوان بر اساس وعده های دهه اخیر مسولین مبنی براینکه تا پایان فلان سال مشکل آب شهرستان مرتفع گشته و اهالی بطور ۲۴ ساعته آب در اختیار خواهند داشت!در نقشه-کروکی - ساخت وساز منازل،مخزن آب راپیش بینی نمی نمایند.

واما یک زن کنگی:

-روزهای مذکور خواب و استراحت بعداز ظهر را از برنامه های روزانه خود حذف می نماید.از ساعت ۵۰/۱۲ یکسره شیرآب را چک می نماید تا مبادا این نعمت جاری باشد و خانواده از ان بی نصیب!

-هدف اوپرکردن بشکه آب با ظرفیت ۱۰۰۰تا ۲۰۰۰لیتری است برای مدت ۴۸ تا ۷۲ ساعت. پس صرفه جویی در آب ذخیره شده واجب است. در همین ۳یا ۴ساعت محدود باید:

*رخت ولباس های چرکین را بشوید.

*بچه ها را حمام ببرد.و برای حمام رفتن سایر اعضاء خانواده برنامه ریزی کند.

*حیاط و سرویس و سایر قسمت های منزل را بشوید.

*به باغچه و درختان آب بدهد.

*دغدغه آمدن فامیل و مهمان و حساب-کتاب چگونگی ریختن آب داشته باشد.

*وتا رسیدن روز موعود نذر و دعا کند با کمبود آب مواجه نشوند-بچه ها زیاد آب نریزند -اختلالی در شبکه آب بوجود نیاید-پمپ آب نصب شده بر شیر فلکه از کار نیفتد...تا مبادا هزینه هنگفت خرید آب بصورت آزاد بر اقتصاد خانواده تحمیل شود و مرد خانه توان پرداخت آن را نداشته باشد.

ناگفته پیداست فشار جسمی در پی انجام کارهای منزل در مدت ۴ ساعت بصورت فشرده(با توجه به خستگی حاصل از انجام دیگر امورات روزمره؛آشپزی - جارو....از صبح تا آن زمان) چه ضربه ای به سلامت جسمانی او وارد می نماید و فشار روانی ترس و دغدغه مواجه با کمبود آب و چگونگی مدیریت این امر تمام آرامش و فراغ بال او را تحت سیطره قرار می دهد.علاوه براینها می توان زندگی  خانم های کارمندکنگی یا ساکن کنگ را متصورشد که با وجود فشار کاری خارج از منزل و خستگی مفرط حاصل از آن چه ضربه و فشاری بر این بانوان مظلوم وارد می شود.

گناه بی برنامگی-چپاول و ....طرح تامین آب شیرین شهرستان، گناه کمی نیست ولی آه و خستگی و بیماری این زنان زحمتکش گریبان گیر بی خبران خواهد شد.

مطالب مرتبط با این پست :

۱-از وبلاگ بندرلنگه

 

یه اعتراف دیگه!!!!

یک مورد از اعترافاتم در بازی وبلاگی یادم رفت به آن اشاره کنم! مثال می زنم؛این روزها که هفته معلم بود تمام کادو های دریافتی ام را گوشه ای از اتاقم چیدم تا به فامیل های درجه یک مان نشان دهم !(البته شاید خود آنها این خصوصیت را در من تقویت می کنند!!! چون این ایام سوال *خوب روز معلم چه هدیه گرفتی سخن روز است*......) مسلما این روحیه (تشریک شادی!) را در محیط وب هم حفظ کرده ام.به همین خاطر هدیه ای که برادر خوبم آقای چاوشی زحمتش را کشیدند آپلود کردم تا شما هم ببینید(ضمن اینکه با کار زیبای ایشان هم آشنا می شوید)تشکر مجدد و خاص از ایشان.